01 september 2009

Aantal verkooppunten Bellevue breidt gestaag uit

Het aantal slijterijen dat Bellevue-wijn in het assortiment opneemt groeit gestaag.

In 2008 was de Amsterdamse slijter Topido de eerste, snel daarna volgde slijterij Van Pernis in Arnhem, die na ettelijke dozen Merlot Bellevue 2007 doorgaat met de nieuwe Rouge de Bellevue 2008. Kort geleden heeft in Almere Parkwijk ook Gall & Gall (Haagbeukweg 46) onze nieuwe rode wijn in zijn assortiment opgenomen.

Ondanks de verbouwing van de winkel weten Hans en Eric in een paar weken honderd flessen te verkopen. Ze zijn tevreden over de wijn en vinden het verhaal van de wijnmakers van Bellevue mooi. Boven de opgestapelde dozen hangt in de winkel een bord met een kleine fotocollage van het project in Zuid-Frankrijk.
Ook bij Het Kaasboertje in de Gerard Doustraat 60 in Amsterdam staat de rode wijn prominent op de toonbank. De Merlot van 2007 vond eigenaar Lion weinig toevoegen aan zijn assortiment, maar toen hij de nieuwe Rouge Bellevue 2008 proefde, was hij direct verkocht. "Probeer hem eens met een stukje droge boerenkaas," adviseert Lion.

Wie op vrijdag uit eten gaat in Westerpark (Amsterdam) kan in De Wittenstraat 43 bij Cantina Vocaal een glas of fles Bellevue-wijn bestellen bij de maaltijd. Cantina Vocaal is een bijzonder project. In een oude school worden zangworkshops gegeven, onder meer door Mathilde Santing en elke vrijdagavond, behalve het restaurant, is een open podium: bladmuziek inleveren bij de pianist en zingen maar. Met in de pauze uiteraard een glas Bellevue, om de stembanden te smeren.
Ken je een leuke wijnwinkel of eetgelegenheid die een beetje past bij het Bellevue-project, laat het ons weten!