25 januari 2015

Rode en witte Bellevue 2014 ontwikkelen zich prachtig

Eerst na Kerstmis en voor de tweede keer eind januari proeven we zowel de handgeoogste rode druiven als de machinaal geoogste druiven. We zijn het allemaal eens: in dit stadium van de vinificatie, hebben we nog nooit zulke mooie wijn geproefd.

Vooral de door Philippe gemaakte rode wijn proeft geweldig vol en heeft een mooie structuur. De Cabernet franc die zeer laat rijpt en bij ons, zoals bij veel wijnboeren, daardoor soms niet helemaal rijp wordt geoogst, is vooral opmerkelijk fraai. Ook de Cot die samen met de jonge Merlot is vergist, geeft een fraai glas wijn. Tenslotte hebben we nog een rijke biologische Merlot. Ook de Chardonnay, dit jaar 100 procent Bellevue, is onder de hoede van de zorgvuldige en gepassioneerde wijnmaker van experimenteerbedrijf Cazes. Nog steeds is het een atypische Chardonnay, maar meer dan de editie 2013 heeft hij zwoele aroma’s van peer en meloen.

Ook de melange van de machinaal geoogste Merlot, Cabernet Franc en Cot mag er wezen, een correct glas wijn, gemakkelijk drinkbaar. Wat een weelde! Op dit vlak kan Bellevue in 2015 alle kanten op. Wordt vervolgd!