De wijnen van Bellevue

Sinds 2006 produceert Domaine de Bellevue wijn van eigen wijngaard.

Vanaf het begin streefden de eigenaren daarbij naar een zo duurzaam en ecologisch verantwoord mogelijke teelt. Sinds 2014 worden de velden bewerkt volgens de normen van de biologische wijnbouw. Met ingang van de jaargangen 2017 zullen onze wijnen daardoor ook officieel het predikaat 'biologique' mogen dragen.

Onderstaande wijnen hebben we nog op voorraad. Bestellingen gaan per email; informeer vooraf naar mogelijke verzendkosten!De Bellevue Variatiedoos

Een leuk cadeau-idee maar ook de perfecte oplossing voor wie de verschillende duurzame Bellevue-wijnen in een wat kleinere oplage wil kunnen kopen: de Bellevue Variatiedoos, met nu in de aanbieding:

— 2 fl. Bellevue Rouge 2015 Cuvee Maarten
— 2 fl. Bellevue Rouge 2015
— 2 fl. Bellevue Chardonnay 2016

Prijs per doos: €33,00

Bestellen per doos van 6 flessen à €33,00.
Rode wijn


Bellevue Rouge 2015 Cuvée Maarten

Ons paradepaard: een assemblage van 53% Merlot, 11% Cabernet Franc en 36% Malbec (Cot), met bijzondere zorg gevinifieerd op Domaine de Cazes. Gemaakt van de mooiste, handgeoogste trossen van percelen waar al volgens biologische normen wordt geteeld. Vanaf de jaargang 2017 voeren ze officieel het predikaat 'biologisch'.
Elke tros werd bovendien door onze plukteams zorgvuldig geselecteerd op optimale rijpheid en alleen dan met de hand geplukt.
Elke Bellevue Rouge wordt beter wanneer hij de kans krijgt om in de fles wat door te rijpen. In de koele kelders van Cave de Malepère is dat een jaar lang gebeurd. Nu is de wijn fijn op dronk, met mooie aroma’s van braam, kersen en laurier en een lekker lange zwoele afdronk.

Prijs per fles: €6,00

Bestellen per doos van 6 flessen à €36,00.


Bellevue Rouge 2015

Een uitstekend gerijpte, fruitige assemblage van Merlot, Cabernet Franc en Malbec, geoogst van velden die binnenkort officieel het predikaat 'biologisch' mogen dragen.
Bellevue Rouge wordt beter wanneer hij de kans krijgt om in de fles nog een tijdje door te rijpen. In de koele kelders van Cave de Malepère is dat met de Rouge 2015 gebeurd. Nu is deze fijn zachte, fruitige wijn goed op dronk met een vleugje kersen, een zweem van drop en een interessante bite.
Een lekkere huiswijn-met-een-verhaal, geschikt voor op tafel of bij een borrel, voor een verrassend lage vriendenprijs.

Prijs per fles: €4,50

Bestellen per doos van 6 flessen à €27,00.
Witte wijn


Bellevue Chardonnay 2016  UITVERKOCHT

Onze zeer populaire witte wijn werd net als de jaargang 2015 met bijzonder veel zorg gevinifieerd op het nabijgelegen Domaine de Cazes.
Dankzij de relatief grote hoogte van Domaine de Bellevue, 300 meter boven zeeniveau, heeft ook deze Chardonnay weer fijne, frisse zuren.
Tegelijk kent hij de volle smaak van geel fruit zoals mango, ananas en peer.
Erg lekker als aperitief, maar ook als begeleider van bijvoorbeeld salades.

Let op: de oogst van 2016 was klein maar fijn, en daardoor was deze Chardonnay extra schaars. Inmiddels is hij alleen nog als onderdeel van de Variatiedoos verkrijgbaar. De oogst van 2017 ligt op het vat...

Prijs per fles: €5,50

Bestellen per doos van 6 flessen à €33,00.
RoséRosé Le Foucauld 2016

Terug van weggeweest: de populaire rosé van onze coöperatieve cave. Hij werd geselecteerd voor de prestigieuze Guide Hachette des vins 2018.

Le Foucauld is gemaakt van Cabernet Franc en Cinsault, een mediterrane blauwe druif met relatief weinig pigment. Dat verklaart mee zijn prachtige zalm-roze kleur. In de smaak komen de Mediterrane en de Atlantische klimaatinvloeden bij elkaar, net als de kalkrijke kleibodem van de streek. De geoefende rosé-proever herkent mooie tinten van klein rood fruit zoals aardbeien en kersen. Het best in 2018 gedronken op ongeveer 12 graden Celsius.

Prijs per fles: €4,50

Bestellen per doos van 6 flessen à €27,00.

Bubbels


Brut Blanc de Blanc 2015

Deze champagne-achtige wijn (een vin mousseux de qualité) is gemaakt van 100% Chardonnay-druiven, dus ‘blanc de blanc’.

De bubbeltjeswijn, met zijn bescheiden belletje, is 'brut', oftewel droog, en bevat bijzonder weinig resten van niet-vergiste suiker. Hij is gemaakt van druiven geleverd aan onze coöperatieve Cave La Malepère.

Een feestelijk onthaal voor elk etentje of andere samenkomst.

Prijs per fles: €8,00

Bestellen per doos van 6 flessen à €48,00.